SPP sačuvala većinu u sjeničkoj Skupštini, SDP i SDA bojkotuju sjednicu

0
251
Foto: SANA

Odbornici Skupštine opštine Sjenica nastavili su danas sjednicu, prekinutu prije nedjelju dana, jer im je podršku za neophodnu većinu obezbijedila odbornica Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Dženeta Biševac, javlja radio Sto plus.

Dženeta Biševac, odbornica koja je pripadala opozicionom bloku u Sjenici u sastavu SDP-SDA-Vulin je spriječila prevrat koji se trebao desiti u toj opštini i podržala koaliciju okupljenu oko Stranke pravde i pomirenja (SPP) Muamera Zukorlića.

Ona je tokom obraćanja na skupštinskom zasijedanju u Sjenici izjavila da “njene oči više ne mogu gledati strahovit kriminal koji se događao pod vlašću koalcije SDP-SDA” i da je njena moralna obaveza bila da to spriječi.

Ona je istakla da je dobila brojne prijetnje iz redova “kriminalnog miljea pomenute opozicije”, prenosi Sandžak Press.

Foto: SDA Sandžaka

Sjednici prisustvuju odbornici Stranke pravde i pomirenja (SPP), Srpske napredne stranke (SNS), Socijalističke partije Srbije (SPS), kao i grupa građana “Bez diskriminacije – Aladin Dino Kurtović” i “Zajedno”, dok ostali odbornici SDA Sandžaka, kao i Sandžačke demokratske partije (SDP) nisu danas došli.

Predsjednik Skupštine Rejhan Kurtović nastavio je sa tačkama dnevnog reda kod kojih je prije nedjelju dana prekinuo sjednicu.

Izvor: Radiostoplus.com/sandzakpress.net