Stipendije Grada Novog Pazara za najbolje studente

0
240

Konkurs za dodjelu stipendija najboljim studentima iz Novog Pazara za školsku 2019/2020. godinu otvoren je do 20. decembra 2019.

Član kabineta gradonačelnika zadužen za obrazovanje Rifat Redžović izrazio je očekivanje da će broj prijavljenih studenata biti veći nego prošle godine.

“Gradsko vijeće je na predlog gradonačelnika donijelo Odluku o raspisivanju konkursa za dodelu stipendija najboljim studentima sa teritorije Novog Pazara. Uslovi su isti kao i u prethodnom konkursu. Mislim da je ovo izuzetan potez lokalne samouprave i ljudi koji vode grad i imaju osjećaj za studiranje. Novi Pazar osim raznih bogastva ima i bogastvo koje čine odlični studenati. Meni će biti drago da i ove godine imamo veliki broj studenata sa prosjekom 9,00 koji će se prijaviti i da će ih biti više nego prošle godine. Dobro obrazovanje je garant napretka i ovih studenta i ovog kraja”, rekao je Redžović.

Pravo na studentsku stipendiju imaju studenti iz Novog Pazara koji imaju prebivalište u Novom Pazaru, koji studiraju na visokoškolskim ustanovama čiji je osnivač Republika Srbija, koji nisu u radnom odnosu, koji imaju državljanstvo Republike Srbije, koji nisu gubili nijednu godinu tokom studija, uz maksimalnu efikasnost tokom studiranja, koji su prema nastavnom programu visokoškolske ustanove na kojoj studiraju položili sve ispite iz prethodnih godina studija i postigli prosječnu ocjenu najmanje 9 (devet).

Na konkurs se mogu prijaviti studenti od II do završne godine osnovnih akademskih studija. Studenti bez oba roditelja imaju pravo da u okviru gore navedenih uslova, osim uslova koji se tiče prosečne ocene, budu posebno rangirani.

Svi podaci kao i obrazac za prijavu nalaze se na ovom LINKU