Turski hamam i kolonjska voda izvanredni u borbi protiv korona virusa

0
417

Novinar čuvenog američkog časopisa Forbes Gretchen Kelly, u vezi borbe protiv korone virusa preporučio je turski hamam i kolonjsku vodu.

Grethen je napisao da je Kultura hamama “Turska kultura čistoće” i svim čitaocima preporučio sljedeće: “Kultura hamama koja dotira iz otomanskog carstva u sebi sadrži: vodu, sapun, masažu u vodenu paru kao ritual čišćenja tijela.

Za sve Amerikance koji traže nove turističke destinacije, turski sapun, turski peškir i kolonjska voda koji se nalaze u Anadoloji su izvrsna zaštitna sredstva protiv korona virusa”, istakao je poznati novinar Forbesa.

Keli je u vezi kolonjske vode koja se mnogo traži nakon pandemije korona virusa kazao da se radi o mirišljavoj tualetnoj vodi koja u sebi sadrži 80 procenata etanol alkohola, i koja je deo turske tradicije. Turska kolonjska voda sluši za osvježavanje i dezinfekciju ruku, i priprema se od limuna, ruže, citrosnog voća, eteričnih ulja i u kombinaciji sa visokim procentom alkohola dobija se izvanredno dezinfekcijsko sredstvo.

“Kolonjska voda se posebno služi dolaskom gostiju i posjeduje prelijep osvježavajući miris”, istakao je Kelli.

Na kraju se ističe da će turski sapuni od maslinovog ulja, paštemalji, bakarni predmeti i ostali poznati turski proizvodi moži da se prodaju preko interneta.

Izvor: trt.net