BiH / Bivšem sekretaru SDA Amiru Zukiću odvrnuti šarafi na točkovima Mercedesa

0
78
Foto: Klix.ba

Policiji u Vogošći je jučer prijavljeno da su na putničkom automobilu odvrnuta dva šarafa s točkova, potvrđeno je za Klix.ba. Automobil je u vlasništvu Amira Zukića, bivšeg generalnog sekretara SDA, protiv kojeg se vodi proces na sudu u Sarajevu.

“Dana 19.5.2020. godine u 10:45 sati u službene prostorije Sedme policijske uprave pristupila je E. Z. iz Sarajeva i prijavila da su na putničkom motornom vozilu marke Mercedes, vlasništvo A. Z., izvrnuta dva šarafa s pneumatika”, rečeno nam je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

O ovome je na svom Facebook profilu sinoć pisala i Elma Zukić, Amirova supruga.

“Danas smo Božijom voljom moj sin i ja ostali bez posljedica. Molim Boga da oprosti, u ovoj posebnoj odabranoj noći, onima koji su nam na točku automobila odvili šarafe i ugrozili život moje djece i mene! Bog je zaista svemoguć i hvala dragom Bogu”, napisala je.

O slučaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a policijski službenici rade na na prikupljanju informacija u cilju rasvjetljavanja navedenog događaja.

Podsjetimo da je prije dvije godine na porodičnom imanju u Visokom pronađen mrtav konj koji je bio u vlasništvu porodice Zukić, a nedugo zatim i pas.

Bivši generalni sekretar SDA Amir Zukić je optužen u predmetu “Bosna”, a tereti se za trgovinu utjecajem i nezakonito zapošljavanje u javna preduzeća. Pored njega optuženi su i Asim Sarajlić, Safet Bibić, Nedžad i Senad Trako, Ramiz Karavdić i Esed Džananović.

Izbor: Klix