SDP Sjenica traži hitan sastanak “kijamet koalicije”: Sankcionisati učesnike napada na načelnika Opštinske uprave

0
457

Opštinski odbor Sandžačke demokratske partije (SDP) u Sjenici zatražio je hitan sastanak koalicije SDA-SDP povodom incidenta u opštini Sjenica, koji je ova stranka u saopćenju za javnost nazvala “brutalnim napadom na Eldina Mešića”, načelnika Opštinske uprave u gradiću na Pešteri.

Kako se navodi u saopćenju, SDP od predsjednika opštine Sjenica Hazba Mujovića očekuje odgovor na pitanje, ka kako je moguće da Amel Papić, koji je javni pravobranilac uz pomoć svoga oca i brata napadne Eldina Mešića.

“Ono što najviše zabrinjava je činjenica da je otac Amela Papića upošljen u opštini Sjenica kao zaštitnik građana, a njegov brat je član obezbeđenja. Dakle trojica ljudi koji su zaduženi za pravnu zaštitu i bezbednost su dali sebi za pravo da se fizički obračunavaju sa ljudima upošljenim u opštini Sjenica. Da apsurd bude veći, povod za incident je bila kritika na rad službe javnog pravobranioca”, kaže se u saopćenju.

Sandžačka demokratska partija naglašava da je otvorena za dijalog i saradnju, ali da neće pristati da njihove ljude napadaju sitni činovnici koji su, kako se navodi, “od svojih funkcija napravili porodično nasljedstvo”.

“Na sastanku koalicije ćemo zahtevati da se sakcionišu učesnici u ovom incidentu”, navodi se u saopćenju.