ABAZOVIĆ-OSMANI: Fokus na rekonstrukciji puta Plav-Dečani i izgradnji tunela Rožaje-Peć

0
354
blank
Foto: gov.me

Crna Gora i Kosovo nemaju otvorenih pitanja, a međusobnoj saradnji značajno doprinose frekventni susreti na najvišem nivou. Zajednički zadatak je da se u narednom periodu konkretizuju projekti od zajedničkog interesa u oblasti ekonomije i saobraćaja, zaključeno je na sastanku predsjednika Vlade Crne Gore dr Dritana Abazovića i predsjednice Kosova Vjose Osmani.

Kako je saopćeno iz Vlade, na sastanku je ocijenjeno i da je potrebno unapređivati saobraćajnu infrastrukturu, a premijer Abazović je istakao da će fokus Vlade Crne Gore, u tom smislu, biti na rekonstrukciji puta Plav-Dečani, kao i na izgradnji tunela Rožaje-Peć, prenosi RTCG.

Također, izraženo je opredjeljenje obje strane da rade na brzom rješavanju pitanja vazdušnog koridora između dvije zemlje.

Abazović je istakao da Crna Gora vodi inkluzivnu politiku i da je iskreno posvećena svakom vidu regionalne saradnje, što je dokazala više puta do sada.

blank
Foto: gov.me

“U tom smislu, kontinuirano se ulažu napori kako bi se nadogradnjom postojećih odnosa sa svim susjedima, dao dodatan podstrek i otvorile nove mogućnosti za demokratski, ekonomski i svaki drugi napredak regiona”, zaključio je on.

“Kosovo cijeni napore koje Crna Gora ulaže na stabilizaciji regionalnih prilika. Vaš napredak na planu evropskih integracija daje podrstrek evropskoj perspektivi na Zapadnom Balkanu”, kazala je predsjednica Kosova Osmani.

Sastanak je organizovan na marginama godišnjeg samita Međunarodnog republikanskog instituta – Southeastern Europe Democracy Summitt (SEE|DEM) koji se održava od 29. do 31. maja u Bečićima.