ALEKSANDAR I MUAMER, SAVRŠEN TANDEM: Osim supruge, i Zukorlićev šurak “lijepo zbrinut” od Vučićevog režima

0
1361
blank
Foto: Screenshot/Faktor

Supruga Muamera Zukorlića Elma Elfić Zukorlić imenovana je 9. septembra za pomoćnika ministra prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije. Osim toga, Elma je i menadžerka Internacionalnog Univerziteta u Novom Pazaru, što predstavlja direktan sukob interesa, piše portal “Direktno“.

Kada se uzme u obzir da je supruga Muamera Zukorića postala pomoćnik ministra prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja, a ujedno je menadžerka Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru, postavlja se pitanje kako vlast objašnjava da u ovom slučaju neće doći do sukoba interesa?

Osim toga, dobro je uhljebljen i Muamerov šurak, odnosno brata Elme Elfić Zukorlić, Emir Elfić, koji vrši dužnost ambasadora u Libanu, zemlji u kojoj je Muamer završio post-diplomske studije.

blank

Prije nego što je postao ambasador u Libanu, o Emiru Elfiću je pisao čak i režimski tabloid “Alo” ističući da ga “Libanci neće”.

“Za Libance je, sporna upravo politička biografija Elfića i njegova bliskost sa muftijom i drugim političarima u Sandžaku, što može biti problem za srpsku diplomatiju, koja je pre nekoliko dana posle dugo natezanja nekako uspela da izabere ličnosti koje će nas predstavljati u upražnjenim diplomatsko-konzularnim predstavništvima u svetu”, pisao je režimski tabloid “Alo” 2015. godine.

Izgleda da su se Muamer Zukorlić i njegova porodica lijepo snašli u odnosima sa režimom.

Izvor: Slobodna Bosna