Član GO SDA Sandžaka izbačen iz stranke jer je kritikovao koaliciju u Tutinu

0
265
blank
Foto: Facebook

Član Glavnog odbora SDA Sandžaka i jedan od najvjernijih aktivista ove stranke u Tutinu, Iso Čuljević, isključen je danas iz članstva te stranke zbog neslaganja sa njenom aktuelnom politikom i kritika koje je na njen račun iznosio u javnosti.

Čuljević je na svom Facebook nalogu podijelio Odluku Suda časti SDA o svom isključenju iz stranke kojoj je 30 godina bio jedan od najodanijih članova i aktivista.

“Narod te voli i glasa – partija te isključi. Ovako dobiju svi oni koji ne ćute, imaju svoje, ne žmure na nepravdu i ne klimaju glavom kao Kinezi. Oni koji ne bi da igraju naljuti se čovječe po posedaka, nego da nešto urade za svoj narod i svoj grad. Oni koji ne zaboravlju i ne pružaju ruku onim koji su nas nazivali svojekvakvim pogrednim imenima, oni kojima nije fotelja i funkcija bitnija od ‘riječi’ – obećanja koja dajemo našim glasačima.

Aferim na odluci, neka sam 30 godina mukotrpne borbe dobio ova dva papira i na taj način stavio tačku na jednu trodecenijsku borbu za tu stranku protiv onih i sličnih njima sa kojim se danas udružujete. Obraz nema cijenu. Neki to nikad neće saznati kako izgleda. Hvala Vam”, naveo je Čuljević.

Uputio je poruku lideru SDA Sulejmanu Ugljaninu i obećanje da će nastaviti da se bori za rahebilitaciju ove stranke, koja je, kako navodi. “krenula stranputicom”.

“E moj doktore, mnogo si ovakvih rješenja dozvolio da se urade, potpišu na nagovor ogranka i laži iz Tutina. Ali vratićemo se mi u SDA kakva je bila nekad, ponosna, jedinstvena, a ne SDA zbog koje svi iskreni članovi i pošteni građani saginju glavu. Boriću se sa ljudima sličnim ili čak i boljim od sebe da rehalibitujemo ovu partiju koja je krenula stranputicom i koja više nije ono što je bio san svakog Bošnjaka”, poručio je Čuljević.

Izvor: Sandzacke.rs