DEBITOVAO ZA SRBIJU: Fudbaler iz Novog Pazara na udaru javnosti jer nije pjevao himnu

0
1686
blank
Erhan Mašović/ Screenshot

Fudbaleri Srbije su sinoć u drugom kolu Lige nacija savladali Sloveniju rezultatom 4:1, a više od rezultata u Srbiji se priča o detalju s intoniranja himni prije susreta.

Naime, fudbaler koji je debitovao za Orlove Erhan Mašović nije pjevao himnu “Bože pravde”, što je zasmetalo navijačima Srbije.

Mašovićev potez ih je dodatno naljutio jer je čak Japanac Katsuhito Kinoshi, jedan od trenera u stručnom štabu selektora Dragana Stojkovića Piksija, ponosno pjevao himnu Srbije.

Mašović je rođen u Novom Pazaru 1998. godine, a sa 15 godina je preselio u Beograd gdje je zaigrao za omladinske kategorije Čukaričkog. Kasnije je igrao za Club Brugge, Trenčin i Horsens, a sada nosi dres Bochuma.

Pojedini navijači su išli toliko daleko s uvredama na njegov račun da su selektoru Piksiju poručili da “tjera to đubre iz reprezentacije” ili da mu “pusti arapsku himnu da pjeva”.

Ovo nije prvi put da nogometaš Srbije ne želi pjevati himnu. Mašovićev sugrađanin Adem Ljajić također nije želio pjevati “Bože pravde” zbog čega ga je prije desetak godina tadašnji selektor Siniša Mihajlović izbacio iz reprezentacije.

Izvor: Klix.ba