Đukanović čestitao Bajram: Slijedimo mir i međusobno se pomažimo

0
1338
blank

Povodom Ramazanskog bajrama, predsjednik Crne Gore Milo Đukanović svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti i reisu Rifatu Fejziću uputio je čestitke, sa željom da praznične dane provedu u miru, ispunjeni radošću, zajedno sa svojim porodicama, okruženi prijateljima, komšijama i ljudima dobre volje.

“Po svojoj prirodi duh Ramazana produbljuje svijest o našoj zajedničkoj potrebi da se suprotstavimo isključivostima, slijedimo mir, čujemo glas drugog, posebno glas usamljenog, potištenog i potrebitog, da se međusobno pomažemo, gradeći društvo razumijevanja i zajedništva, tolerancije i međusobnog uvažavanja, građanske raznolikosti, solidarnosti i socijalne pravde”, naveo je Đukanović.

Kako je dodao, sveti dani su kao godovi.

“Svjedoče o našem sazrijevanju i spoznaji značaja društvenog dijaloga kojim izgrađujemo povjerenje i prisan odnos prema drugom i drugačijem, doprinoseći vjekovnoj civilizacijskoj originalnosti crnogorskog prostora, koji je u zahtjevnim vremenima očuvao svoj građanski integritet i identitet, duboko utkan u Evropsko i svjetsko civilizacijko nasljeđe”, ističe predsjednik.

Naglašava da crnogorski građani, pripadnici islamske vjeroispovijesti, imaju za to posebne zasluge.

“Neodvojivi dio tog identiteta, nasljeđe je i Islamske zajednice u Crnoj Gori. Aktivnosti Islamske zajednice u Crnoj Gori i danas nas civilizacijski obogaćujuju, a njena puna posvećenost izgradnji naše Crne Gore i daljem razvoju crnogorskog društva čini građanski snažnijim u trenutku ostvarenja naše evroatlanske buducnosti i boljeg života naših ljudi. Još jednom Vam čestitam praznik, uz izraze visokog uvažavanja”, zaključio je Đukanović.