ĐUKANOVIĆ IZJAVOM ŠOKIRAO BEOGRAD: Kosovo je nezavisna država, sve ostalo je laž!

0
3070

Lider vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) u Crnoj Gori Milo Đukanović izjavio je da je Srbija izgubila rat za Kosovo pogrešnom politikom u prošlosti i nepromišljenim sukobom sa NATO-om 1999.

“Današnja Srbija ne odlučuje o Kosovu. Ona je samo primila fakturu za poraz koji je pretrpila ranije”, ocijenio je Đukanović.

Prema njegovim riječima, viđenje Crne Gore je da je realnost po pitanju Kosova nepromjenjiva.

“Svi koji danas obećavaju da su u međuvremenu ojačali toliko da su u stanju da tu, za Srbiju nepovoljnu realnost promjene, samo troše vrijeme građanima Srbije”, rekao je Đukanović.

Lider DPS-a dodao je da Crna Gora ne bi bila veći prijatelj Srbije ako bi, protivno svom viđenju, ohrabrivala tu iluziju.

Odgovarajući na pitanje zašto Srba nema u organima državne uprave u Crnoj Gori, iako ih tamo ima oko 30 posto, Đukanović je rekao da politika prema Srbma u Crnoj Gori nije drugačija od politike prema drugim narodima.

“Lideri opozicije preko leđa Srba u Crnoj Gori žele da daju sebi na važnosti. Najprije, predstavljajući se kao ekskluzivni zastupnici interesa Srba u Crnoj Gori, što jednostavno nije tačno”, rekao je on.

Đukanović je ocijenio da se radi o “umišljenim i vlastohlepnim” partijskim liderima koji žrtvuju suštinske interese srpskog naroda u Crnoj Gori zarad osvajanja vlasti.