Grad Novi Pazar odbio da izda građevinske dozvole Opštoj bolnici

0
727
blank

Odjeljenje za urbanizam i izgradnju lokalne samouprave Novog Pazara odbilo je da izda Opštoj bolnici građevinske dozvole za dogradnju postojećih i izgradnju novih objekata zbog nepravilnosti u dostavljenoj dokumentaciji, saznaje radio Sto plus.

Ta zdravstvena ustanova podnijela je Odjeljenju zahtjeve za građevinske dozvole za izgradnju nove Hirurgije, Zgrade specijalnih bolnica i klinika i dogradnju i rekonstrukciju Internog odjeljenja, ali su oba zahtjeva odbijena jer “nisu ispunjeni formalni uslovi za dalje postupanje”, piše Radiostoplus.com.

Zahtjev za izgradnju novih zdravstvenih objekata odbijen je, između ostalog, jer Opšta bolnica nije vlasnik zemljišta na kojem planira gradnju, već Republika Srbija, što nije dostavljena i pravilno potpisana sva tehnička dokumentacija i što ne dostaje ugovor o izgradnji nedostajuće infrastrukture.

Ovi razlozi, osim dokaza o vlasništvu nad parcelom, uz to što Opšta bolnica nije uplatila taksu od 5.000 dinara, navedeni su i u obrazloženju odluke o odbijanju izdavanja građevinske dozvole za dogradnju i rekonstrukciju Internog odjeljenja.

Ovo odeljenje odbilo je da izda građevinsku dozvolu i Gradu Novom Pazaru za rekonstrukciju i izgradnju Doma zdravlja. Taj zahtjev je odbijen jer Grad nije dostavio ugovor o izgradnji nedostajuće infrastrukture.

Izgradnja i dogradnja ovih objekata predviđena je prvom fazom rekonstrukcije Opšte bolnice u Novom Pazaru koja je, prema ranijim najavama, vredna 25 miliona eura.

U drugoj je planirana izgradnja novog dečijeg, infektivnog i grudnog odjeljenja, a u trećoj rehabilitacionog centra i garaže.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je prilikom posljednje posjete ovom gradu da će “država uložiti oko 70 miliona eura u izgradnju kliničkog centra u Novom Pazaru”.

Izvor: Radiostoplus.com