Izetbegović građanima Turske u Zetri: Imate čovjeka kojeg je Bog poslao, podržite ga

0
788
blank
Foto: klix.ba

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović obratio se prisutnima na 6. Kongresu Unije evropskih-turskih demokrata (UETD) u Olimpijskoj dvorani “Juan Antonio Samaranch”.

“Drago mi je vidjeti izmiješane zastave Turske i BiH. Dugo smo bili zajedno i dobro smo živjeli zajedno, dobro smo se borili zajedno”, kazao je Izetbegović.

blank

Podsjetio je da su Bošnjaci u bici na Galipolju branili Tursku kao svoju domovinu.

“Pokušali su i Turke i Bošnjake da odvoje od njihove vjere, identiteta, historije i ponosa. Ali, kako kaže hadis Božijeg Poslanika, svako 100 godina Bog pošalje čovjeka koji će jednom narodu vratiti vjeru. A kad mu pomogne, niko ne može da ga pobijedi. Mi smo imali Aliju Izetbegovića. Ne možete objasniti kako smo uspjeli da se odbranimo. To je moglo samo Božijom intervencijom. Danas ne možete objasniti kako Turska uspijeva nositi ovako breme i težinu, toliko neprijatelja unutar sebe i na svojim granicama, sa milionima izbjeglica o kojima skrbi, Turska ne da se nosi sa tim, nego to radi odlično. Vi sada imate čovjeka kojeg je Bog poslao. Ime mu je Recep Tayyip Erdogan”, poručio je Izetbegović.

Dodao je da građani Turske imaju obavezu da mu pomognu, da budu na pravoj strani i da ta strana prevagne.

“To su vaši glasovi, Turaka iz Evrope. Budite uz svog lidera, budite uz Tursku, budite uz pobjedu”, izjavio je Izetbegović.