Kalač: Crna Gora je danas na velikom ispitu, očekujem promjene

0
1465
blank
Foto: SANA

Predsjednički kandidat Stranke pravde i pomirenja na izborima u Crnoj Gori Hazbija Kalač glasao je jutros u 10 sati u osnovnoj školi “25. maj” u Rožajama, javila je agencija SANA.

Kalač je u svom obraćanju nakon glasanja poručio je da je Crna Gora danas na velikom ispitu i da očekuje da će ona uspješno riješiti izborni test.

“Očekujem da će se Crna Gora konačno svrstati u red država sa izmjenjivim procesom vladavine, da će konačno doći do demokratije u Crnoj Gori imajući u vidu činjenicu da Crna Gora do danas nije promijenila vlast te da je savez komunista prerastao u današnju vladajuću Demokratsku partiju socijalista.

Crna Gora je nekim ispitima danas, ja očekujem da će doći do promjene, da će građani slobodno glasati, da će uprkos velikim pritiscima koje su imali ovih dana i angažmanu svih mogućih raspoloživih resursa, može se reći da su ovo bili izbori koji su angažirali sve moguće resurse, pa čak i državne resurse koji se nisu smjeli staviti u svrhu ovih izbora, ali da će uprkos tome građani glasati slobodno i dokazati i pokazati tezu da je Crna Gora multietnička država i da je Crna Gora trajno orjentirana prema Evropskoj Uniji, prema evropskim vrijednostima što je na neki način u dosadašnjim izbornim ciklusima bilo usporeno, ukočeno, blokirano”, kazao je Kalač.

blank
Foto: SANA

Kalač je istakao da vjeruje da će Rožaje danas pokazati da se ne slaže sa stanjem ogromne nezaposlenosti mladih.

“Može se reći da je u Rožajama najveća stopa nezaposlenosti u cijeloj Evropi i nadam se da će mladi pokazati da se ne slažu sa tim stanjem i da žele promjenu u tom smislu. Ja sutrašnji dan vidim kao dan pobjede građana Crne Gore, nove Crne Gore koja je trajno orjentirana prema vrijednostima koje dijelimo sa svim ostalim evropskim narodima i da će ova dugogodišnja politička blokada biti konačno riješena”, rekao je Kalač.