Ljajić: Novopazarska policija rasvjetlila 70 odsto krivičnih djela

0
640
blank
Foto: SANA

Načelnik Policijske uprave u Novom Pazaru Nermin Ljajić ocijenio je danas da je u posljednjih 12 mjeseci ostvareno povoljno stanje bezbjednosti na teritoriji ovog grada, Sjenice i Tutina i da je policija postigla zadovoljavajuće rezultate.

“U neprekidnoj borbi na suzbijanju proizvodnje i trgovine opojnom drogom realizovali smo 207 zaplena i oduzeli 180 kilograma narkotika. Na poslovima suzbijanja krijumčarenja akcizne robe, zaplijenili smo 88.685 paklica cigareta, 250 kilograma rezanog duhana i razne robe procjenjene vrijednosti 23 miliona dinara”, izjavio je Ljajić, prenosi Radiostoplus.com.

Primljena 22 policajca, uskoro još 31

Dodao je da su policajci otkrili 24.551 saobraćajni prekršaj, te da su 414 vozača isključili iz saobraćaja zbog vožnje u pijanom stanju, a 77 zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Ljajić je istakao da je u prošloj godini u saobraćaju poginulo sedam osoba, a da je u ovoj stanje povoljnije jer je u prethodnih pet mjeseci samo jedna osoba stradala.

Kazao je i da je Odsjek za upravne poslove Policijske uprave u 2021. godini primio i realizovao oko 60.000 zahtjeva građana, prenosi radio Sto plus.

“Policijska uprava u Novom Pazaru bogatija je za 22 nova pripadnika koji će u narednom periodu pružiti pun osjećaj sigurnost i graditi odnos poverenja građana i policije. Na školovanju se trenutno nalaze još 22 polaznika, a u toku je selekcija za još devet. U cilju unapređenja rada opredeljeni su policajci za rad u lokalnoj zajednici koji se u neposrednoj komunikaciji sa građanima interesuju za njihove probleme i potrebe”, poručio je Ljajić.

Izvor: Radiostoplus.com