Memić: Novi Pazar će uskoro imati najsavremeniji bioskop

0
818
blank
Foto: S. Župljanin

Direktor Kulturnog centra Novi Pazar Husein Memić najavio je da će ta institucija za dva mjeseca imati najsavremeniju bioskopsku opremu, piše Indeksonline.rs.

“Samo prije sedam godina gledali smo film na keper platnu, za dva mjeseca imaćemo najsavremeniju bioskopsku opremu. Mnogi ljubitelji sedme umetnosti su bilo uskraćeni za redovan filmski repertoar. Skupo rentiranje opreme je prošlost, već za manje od dva mjeseca dobijamo svoju opremu vrijednu blizu 150.000 eura”, rekao je Memić.

Treba napomenuti da je Kulturni centar prošle godine uložio blizu 2,5 miliona dinara na sanaciju klima komore kako bi ugrejao salu.

“Klima komora nije bila u funkciji punih 30 godina. Sanirali smo ravni krov, cjelokupnu fasadu, stolariju i sve toalete. Trenutno se renovira podrum i saniraju sve prostorije u tom dijelu. Sa sigurnošću mogu da kažem da je Kulturni centar Novi Pazar jedan od najlepših kulturnih centara u Srbiji”, dodao je Memić.

Direktor Kulturnog centra se na kraju zahvalio gradu Novom Pazaru, Ministarstvu kulture, Filmskom centru Srbije, kolegama na odlično odrađenim projektima i medijima koji pomno prate sve događaje Kulturnog centra.