Muškarac koji je držao taoce u Njemačkoj je Fahrudin Kahrović iz Prijepolja

0
939
blank
Kahrović uhapšen u Njemačkoj (Foto: Novosti)

Državljanin Srbije koji je sinoć uhapšen u Njemačkoj zbog sumnje da je u “Lastinom” autobusu držao taoce je Fahrudin Kahrović iz Prijepolja, nezvanično saznaju Novosti.

Riječ je o mladiću rođenom 1991. godine, koji je ljetos iz Prijepolja otišao u Offenbach kako bi radio na građevini, gdje je i ranijih godina odlazio na rad po nekoliko mjeseci, nakon čega bi se vraćao u rodno mjesto.

Prije dolaska u inostranstvo radio je i kao konobar u jednom prijepoljskom lokalu. Inače, poznanici kažu da je Fahrudin bio strastveni kockar te da je tokom boravka u Prijepolju najviše vremena provodio u kockarnicama, gdje se često i zaduživao.

Također, prema nezvaničnim saznanjima, Kahrović je poznat organima gonjenja u Prijepolju zbog krađe i drugih sitnih krivičnih djela.

blank
Screenshot/bild.de

Podsjetimo, Kahrović je uhapšen nakon četverosatne blokade autoputa između Hilpoltsteina i Gredinga, jer je prema nepotvrđenim informacijama uzeo trojicu vozača kao taoce.

Prethodno je u autobusu koji je putovao ka Srbiji došlo do tučnjave, u kojoj su lakše povrijeđeni muškarac i žena. Mediji navode da je zbog sukoba autobus stao u zaustavnoj traci autoputa, nakon čega je stigla dojava da je u vozilu naoružani muškarac.

“Muškarac u autobusu je tvrdio da ima pištolj i da će sve pobiti. Došlo je do fizičkog obračuna nekoliko putnika i dvoje je lakše povrijeđeno”, saopćili su kasno sinoć iz policije.

Fahrudin Kahrović će prema najnovijim informacijama biti optužen za pokušaj ubistva.