Nastavljeno izopštavanje Šehovića: Smijenjen s funkcije predsjednika Nadzornog odbora SDA Sandžaka

0
402
blank

Nadzorni odbor Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka danas na vanrednoj sjednici u Novom Pazaru razriješio Adnana Šehovića sa funkcije predsjednika ovog stranačkog organa.

Za predsjednika nadzornog odbora na današnjoj sjednici izabrana je Alma Dukađinac, diplomirani pravnik iz Novog Pazara, koja će ubuduće rukovoditi ovim organom.

Smjena Adnana Šehovića sa ove funkcije dolazi kao nastavak njegovog izopštavanja iz SDA, nakon što je on nedavno smijenjen sa mjesta načelnika Opštinske uprave u Tutinu.

Podjećamo, predsjednik Opštine Tutin Salih Hot nedavno je smijenio dvojicu svojih pomoćnika – Pajaza Jusufovića i Esada Holića, a zatražena je i smjena načelnika opštinske uprave Adnana Šehovića.

blank
Alma Dukađinac novi predsjednik Nadzornog odbora SDA Sandžaka

Odbor SDA sa Donje Pešteri, kojem pripadaju smijenjeni funkcioneri ove stranke, naveo je da se iza smjena krije namjera SDA da u Tutinu formira vlast sa SDP i GG Bajra Gegića, na šta oni ne pristaju.

Lider SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin obećao je da će svi stranački funkcioneri koji ne budu poštovali ovu partiju biti smijenjeni sa funkcija.

Odgovarajući na novinarsko pitanje šta se trenutno dešava sa ogrankom njegove stranke u Tutinu, Ugljanin je rekao da “funkcioneri u ovom opštini treba da shvate da se politika vodi u stranci, a ne u lokalnoj samoupravi.”

Izor Sandzacke.rs