Novi Pazar / Bebi eksplodirala petarda u ruci, raznijela joj šaku

0
1115
blank

Djevojčica stara 18 mjeseci primljena je danas na hirurškom odeljenju novopazarske Opšte bolnice sa teškim povredama desne šake prouzrokovanim, kako nezvanično saznajemo, eksplozijom petarde.

Prema nezvaničnim saznanjima “Blica”, beba je povrijeđena oko podneva u porodičnoj kući u jednom selu nadomak Novog Pazara.

“Roditelji su ispričali da je bebu u krilu držala baba koja joj je u jednom trenutku dala petardu. Da li je petarda već bila zapaljena ili se zapalila dok se dijete njome igralo nije jasno, ali je ubrzo eksplodirala i bukvalno djevojčici raznijela desnu šaku”, priča izvor “Blica”.

Roditelji su dete hitno prevezli do novopazarske Opšte bolnice gdje su ljekari konstatovali kompletno zdrobljavanje palca, kažiprste i dijela desne šake.

“Dijete je hitno operisano i nakon toga sanitetom, uz pratnju medicinske ekipe, upućeno na Odjeljenje za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju Instituta za majku i dete u Beogradu”, kaže portparolka ove zdravstvene ustanove doktorka Suada Gicić Skenderi.

Kako nezvanično saznajemo, djevojčici su već amputirana dva prsta, a ljekari u Beogradu će pokušati da sačuvaju treći prst i saniraju teške povrede šake.