Novinar iz Pazara prekinuo štrajk, stanje mu se pogoršalo

0
690

Novinar Ruždija Šabotić, koji je jutros započeo štrajk glađu ispred Opšte bolnice u Novom Pazaru, po savjetu ljekara, prekinuo je štrajk nakon pogoršanja zdravstvenog stanja. Šabotić je inače osoba sa invaliditetom i hronični bolesnik.

Pripadnici obezbjeđenja, koje je angažovala Uprava Opšte bolnice, zabranili su novinarima da fotografišu i uzimaju izjave od Šabotića, obrazlažući da se radi o crvenoj zoni.

U prisustvu policije, urednika portala SNews Medina Halilovića, verbalno je napao jedan muškarac, uputivši mu prijetnje smrću. To se desilo nakon što je Halilović pokušao da napravi par fotografija, u momentu kada su Ruždiju Šabotića pokušavali da udalje sa klupe ispred Dječijeg odjeljenja OB Novi Pazar.

blank
Foto: Irfan Ličina/Nova.rs

Medin Halilović je zbog verbalnog napada i prijetnji, kao i inertnog ponašanja policije, podnio prijavu Službi unutrašnje kontrole MUP-a Srbijie, Misiji OSCE u Srbiji, organizacijama za zaštitu ljudskih prava i novinarskim udruženjima.

Šabotić je jedan od aktivista okupljenih oko Incijative slobodnih građana, koji protestuju svakog dana ispred uprave Opšte bolnice u Novom Pazaru. Šabotić traži da se objavi “tačan broj” umrlih od koronavirusa u Novom Pazaru, kao i to kako su potrošene donacije koje je posljednjih mjeseci dobila bolnica i da Više javno tužilaštvo pokrene istragu na osnovu objavljenih informacija o tome.

blank
Foto: Irfan Ličina/Nova.rs

“Ja samo tražim da institucije sistema počnu da rade svoj posao”, rekao je Šabotić.

Prema njegovim tvrdnjama, pacijenti u Novom Pazaru nisu dobijali lijekove.

“Nama nisu pisani recepti, svu terapiju smo morali mi da kupujemo”, kaže on.

Izvor: Nova.rs / Video: Sandžak TV