POTVRĐENO: Kalač sa srpskim strankama ruši kandidata DPS-a

0
1174
blank

Autor: Redakcija Sandžačkih novina

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja (SPP), Hazbija Kalač, biće kandidat na predstojećim predsjedničkim izborima u Crnoj Gori, najavljeno je na konferenciji te partije.

Ovim je praktično potvrđeno pisanje Sandžačkih novina od prije dva dana, kada smo u tekstu o debaklu ove partije na lokalnim izborima u Beranama, razotkrili namjere SPP-a da prosrpskim kandidatima na izborima za predsjednika Crne Gore pomognu tako što će isturiti svog kandidata i tako pokušati da odvuku jedan dio bošnjačkih glasova i time pomognu prosrpskog kandidata da pobijedi kandidata DPS-a za predsjednika Crne Gore.

Kalač je na konferenciji za medije izrazio uvjerenje i nadu da će Crna Gora podržati ovaj njegov politički iskorak.

blank
Foto: PR Centar

Potpredsjednik SPP-a, Seid Hadžić, kazao je da ta partija ima za cilj da tezu o multietničnosti u Crnoj Gori, oživi u praksi i da na predsjedničkim izborima ponudi predstavnika iz Bošnjačkog naroda.

Hadžić je kazao da očekuje da će Kalač “veoma lako” prikupiti dovoljan broj potpisa za kandidaturu.

No, kako Sandžačke novine saznaju, Kalač i SPP imaju dogovor da im pomoć u skupljanju potpisa pruže prosrpske stranke, jer se skoro pa nemogućim čini da ova stranka skupi dovoljan broj potpisa za predsjedničku kandidaturu.

blank

Podsjećamo, Stranka pravde i pomirenja u cijeloj opštini Berane, na lokalnim izborima u nedjelju, uzela je svega 55 glasova i ostala na začelju kolone, bez odborničkih mjesta.

Bio je ovo još jedan neslavni pokušaj Zukorlića i Kalača da izvrše upliv u bošnjačko biračko tijelo u Crnoj Gori, koji je prema tvrdnjama dobrih poznavaoca političkih prilika u Bihoru, zapravo bio napor da se pomognu srpske političke partije sa kojima je Kalač i tadašnja BDZ u Crnoj Gori zajednčki učestvovala na antirežimskim protestima u Podgorici.

Učešće SPP-a na lokalnim izborima u Beranama rezultiralo time da su prosrpske partije zadržale vlast u Beranama, što su proslavile vožnjom gradom sa zastavama sa 4S i pucnjima iz pištolja.