Prijepolje / Izložena vojna oprema povodom Dana državnosti Srbije

0
916
blank
Screenshot/RTV Novi Pazar

Povodom Dana državnosti Vojska Srbije organizovala je danas na platou Doma kulture u Prijepolju, taktičko tehnički zbor naoružanja i vojne opreme za sve žitelje tog grada.

Pripadnici Druge brigade Kopnene vojske garnizona u Kraljevu prikazali su samo dio naoružanja kojim vojska raspolaže. Najveću pažnju posjetilaca privukli su osmatrački radar “Žirafa”, zatim artiljerijsko oružije i top “Bofors” kalibra 40 milimetara.

Prijepolje je jedan od gradova u Srbiji u kojima su Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije povodom Dana državnosti organizovali taktičko tehničke zborove kako bi građanima predstavili dio opreme i tehnike kojom vojska sada raspolaže.

“Odlučili smo se za gradove u kojima mi nemamo naše jedinice kako bi građani imali mogućnost da se bolje upoznaju sa pešadijskim vojnim naoružanjem”, kaže kapetan iz Druge brigade Kopnene vojske iz Kraljeva Ivan Obreza.

blank
Foto: PP Media

Oficiri i podoficiri Vojske Srbije Kraljevačkog garnizona prezentovali su mnogobrojnim posjetiocima bogat arsenal sa naoružanjem i pojasnili kako se njime rukuje.

Najveću pažnju građana privuklo je teško naoružanje i artiljerija.

Oni stariji posjetioci kažu da Vojska Srbije iz godine u godinu napreduje i da je sve modernije opremljena, te da se dosta toga promenIlo u odnosu na period kada su oni služili vojsku.

Slični taktičko-tehnički zborovi organizovani su još u Užicu, Jagodini, Subotici, Boru, Loznici i Petrovcu na Mlavi.