Sramna odluka Opštine Tutin: Školi Kur'ana IZuS i Ženskoj medresi ni dinara iz budžeta

0
953
blank

Ženska medresa u Tutinu, jedina ustanova ove vrste u gradu, koja već punih sedam godina potpuno besplatno školuje sve svoje učenice, drugu godinu za redom od opštinskih vlasti Tutina ne dobija ni dinara budžetskih sredstava na konkursu za projekte vjerskih zajednica.

Opština Tutin nedavno je raspisala Javni konkurs za dodjelu sredstava vjerskim zajednicama za izgradnju, adaptaciju, tekuće održavanje i obnovu vjerskih objekata, organizovanje obrazovnih ustanova na teritoriji opštine Tutin.

Odlukom o budžetu opštine Tutin za 2019. godinu opredijeljena su sredstva za dotacije vjerskim zajednicama u ukupnom iznosu do 4.940.000,00 dinara.

Pravo na dodjelu sredstava putem ovog Javnog konkursa imale su vjerske zajednice  koje se nalaze na teritoriji opštine Tutin koje program od javnog interesa realizuju na teritoriji opštine Tutin.

Kako Sandžačke nezvanično saznaju, na ovom konkursu budžetska sredstva dobili su projekti Odbora Srpske pravoslavne crkve u Tutinu (500.000 dinara), Manastira Crna rijeka – SPC (1.200.000 dinara) i Opštinskog odbora Islamske zajednce Srbije u Tutinu (3.240.000 dinara).

Projekti Škole Kur'ana Časnog Islamske zajednice u Srbiji, Odbora za izgradnju ograde gradskog groblja i Ženske medrese u Tutinu nisu dobili sredstva na ovom konkursu.

Izvor: Sandzacke.rs