Svečano otvoreni novoopremljeni računarski kabineti Internacionalnog univeziteta

0
1865
blank
Foto: SANA

Presjecanjem vrpce danas su na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru svečano otvorena četiri novoopremljena računarska kabineta.

Vrpcu su presjekli rektor, prof. dr. Suad Bećirović, generalni menadžer, prof. dr. Elma Elfić Zukorlić, prorektor za nastavu, prof. dr. Amela Lukač Zoranić i rukovodilac Departmana za računarske nauke, prof. dr. Šemsudin Plojović.

U prisustvu velikog broja studenata istaknut je značaj novih tehnologija i opreme koja će biti na raspolaganju studentima Departmana za računarske nauke ali i studentima ostalih studijskih programa.

Kabineti su specijalizovani za softversko programiranje, učenje na daljinu, grafički dizajn i kabinet za opštu informatiku. Napomenuto je da se radi o računarima vrhunskih performaski koji predstavljaju poslednju riječ u tehničkom i tehnološkom smislu, među kojima su Apple-ovi iMac računari koji osim dizajna prate i najbolje karakteristike pogodne za softversko programiranje.

blank
Foto: SANA

Jedan dio računara je donacija koju je Univerzitet dobio od Vakufske direkcije Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, čiji predstavnik Admir Doljanac je i prisustvovao otvaranju.

Studenti Departmana za računarske nauke ali i ostalih Departmana izrazili su zadovoljstvo zbog nove opreme na kojoj će raditi i usavršavati svoja stečena znanja.

blank
Foto: SANA