U Vatikanu počeo sastanak pape i turskog predsjednika Erdogana

0
1068
blank
Foto: Anadolija

U Vatikanu je počeo sastanak predsjednika Republike Turske Recepa Tayyipa Erdogana i poglavara Rimokatoličke crkve pape Franje, javlja Anadolu Agency (AA).

Papa je Erdogana dočekao u Apostolskoj palači. Turski predsjednik je zahvalio na pažnji koju je papa pokazao, a poglavar Rimokatoličke crkve Erdoganu je zahvalio na posjeti.

Uslijedilo je rukovanje, a zatim i sastanak.

Turski predsjednik je prije polaska za Rim, u nedjelju, izjavio kako će na sastanku s papom Franjom razgovarati o Palestini, Jerusalemu, Siriji, Iraku, borbi protiv terorizma, migracijama, humanitarnoj pomoći, ali i o borbi protiv islamofobije i rasizma.

blank
Foto: Anadolija

Erdogan je sinoć doputovao u Rim i time započeo dvodnevnu posjetu, a planiran je susret i s državnim sekretarom Svete Stolice kardinalom Pietrom Parolinom. Osim toga, trebao bi se sastati i s predsjednikom Italije Sergiom Mattarellom i premijerom Paolom Gentilonijem.

Erdogan je prvi turski predsjednik koji je Vatikan posjetio u posljednjih 59 godina, a povodom njegovog dolaska u Rimu su poduzete visoke mjere sigurnosti.