Ugljanin optužio koalicione partnere u Tutinu: Režimski poslušnici kupovali glasove, mi nismo

0
305
blank
Screenshot

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejman Ugljanin ocijenio je danas da će vijećnici sa liste “Bošnjačko jedinstvo” imati “dominantnu ulogu” u novom sazivu Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV), ali da nije siguran da “Vučić i Dačić neće ucjenjivati druge dvije izborne liste”.

On je na pitanje radija Sto plus kako komentariše to što je njegova lista na izborima za BNV osvojila 9.000 glasova manje nego prije četiri godine, kazao da je taj rezultat “ostvaren bez ucjena i kupovine glasova”.

“Ovih 13 hiljada glasova dobijeno je čisto bez ucjena, bez uslovljavanja radnim mjestom, produženjem radnog staža ili da nečije dijete, ako je kriminalac, ne ode u zatvor. Sve ono na čemu su režim i njegovi poslušnici dobijali glasove, pa i sa kupovinom glasova mi nemamo ništa. Naši vijećnici će imati dominantnu ulogu jer imaju veliko znanje o nacionalnim vijećima”, naveo je Ugljanin.

Lider SDA Sandžaka kazao je da su sve partije dobile manje glasova nego što su imale na parlamentarnim izborima u aprilu.

“I ta Vučićeva konglomeracija samo u Pazaru je ostvarila 10.000 glasova manje nego u aprilu”, ocijenio je Ugljanin.

On nije konkretno odgovorio ni na pitanje o zahtjevima pojedinih članova SDA Sandžaka za unutarstranačkim promjenama usled loših rezultata na nekoliko prethodnih izbora, rekavši da su “izdržali pobunu takozvanih političkih velikana i da sada imaju čistu situaciju”.

“U Tutinu, nakon svih aktivnosti srpskih državnih obavještajnih službi, smo uspjeli da stvorimo stabilnu skupštinsku većinu”, istakao je Ugljanin.

Komentarišući poziv Islamske zajednice u Srbiji na jedinstveno učešće Bošnjaka u novom sazivu BNV-a, Ugljanin je naveo da vjerske zajednice “govore ono što im kažu finansijeri”.

“One su davno postale političke tribine određenih političkih stranaka”, kazao je Ugljanin.

Izvor: Radiostoplus.com