Usame smirio “odbjegle” odbornike SPP-a iz Sjenice

0
657
blank
Foto: Facebook/Usame Zukorlić

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Usame Zukorlić sastao se danas sa grupom odbornika ove stranke u Skupštini opštine Sjenica koji su, prethodnih dana, od predsjednika lokalnog parlamenta Rejhana Kurtovića zatražili hitno sazivanje skupštinskog zasjedanja.

Kako prenosi internet glasilo blisko SPP-u, do sastanka je došlo “nakon pisanja pojedinih medija da je pet odbornika iz redova SPP-a pisanim putem obavijestilo SO Sjenica i predsjednika SO Sjenica da će ubuduće samostalno istupati u radu sjednica”.

Lider SPP-a Usame Zukorlić je na društvenim mrežama objavio zajedničku fotografiju sa grupom odbornika ove stranke u lokalnom parlamentu Sjenice, potpisnicima obavještenja upućenog predsjedniku SO- Sjenica.

Do trenutka objavljivanja ovog teksta nije bilo stranačkog saopćenja u vezi susreta u Sjenici, pa ostaje najasno da li je pomenuta grupa odbornika odustala od svojih prethodnih zahtjeva, a javnost je uskraćena i za informaciju kakav je dogovor postignut.

blank

Podsjećamo, kako je prethodno prenio portal Tutin TIM, pet odbornika SPP-a je, u obavještenju koje je dostavljeno predsjedniku SO-e Sjenica Rejhanu Kurtoviću, navelo da će ubuduće samostalno učestvovati u radu opštinskog parlamenta. navode da će tako biti “sve dok se ne riješi pitanje načelnika Opštinske uprave”.

Oni su u dopisu Kurtoviću naveli “da je za načelnika u Opštini Sjenica postavljeno lice koje koje nema radni odnos i status službenika u Opštinskoj upravi”.

“To lice ne ispunjava uslove za načelnika Opštinske uprave”, nse u dopisu grupe odbornika SPP-a.

blank

Zatražili su i da im se objasni pitanje “nezakonite smjene načelnika Nusreta Nuhovića”, te slučaj javne nabavke u kojoj je učestvovalo preduzeće “Divlja rijeka” čiji je direktor Nuradin Kurtović, član Opštinskog vijeća Sjenice.

Opštinsko vijeće Sjenice je prije nekoliko dana za novog načelnika opštinske uprave imenovalo dipl. pravnika Adnana Ciljevića. Ciljević je predsjednik Mladih SPP Sjenica i predsjednik opštinske izborne komsije.

Hitnu sjednicu SO-e Sjenica zatražila je grupa od pet odbornika SPP, koju predvodi Fadil Nikšić.

Odbornici, potpisnici dokumenta koji je zvanično zaveden u pisarnici Opštine Sjenica, kako prenosi Sandžak Press, danas su istakli “da je u pitanju lažna vijest, da ostaju vjerni članovi SPP-a, kako i u vremenu rahemtli akademika Muftije Muamera Zukorlića”.

Izvor: Sandzake.rs