VOLJELI BI KADA BI ĆUTA ZAŠUTIO, ALI NEĆE: “Naprednjaci” poludjeli zbog Jovanovićeve poruke Vučiću

0
1420
blank

Poslanik Aleksandar Jovanović Ćuta osvrnuo se na pisanje prorežimskih medija, koji su ga u prethodnom periodu opisivali kao čovjeka koji hoće da prizna Kosovo.

“Pred vama stoji strani plaćenik, izdajnik, onaj ko hoće da prizna Kosovo. Sve vi to dobro znate, to je ono što mi svaki dan možemo da čujemo, ne samo za mene, nego i za ljude koji stoje sa moje desne strane”, rekao je Jovanović, nakon čega su počela dobacivanja poslanika vladajuće koalicije, koji su ga pitali zašto viče.

“Da me bolje čujete”, odgovorio je on.

Jovanović se osvrnuo i na kosovsku politiku Aleksandra Vučića, rekavši da je on tokom devedesetih Kosovo doživljavao kao svetu srpsku zemlju.

“Zatim ste kao premijer bili za podjelu Kosova, a danas imamo to što imamo. Ja vas pitam koje je tačno vaše rješenje za Kosovo”, obratio se Jovanović Vučiću.

Tokom izlaganja Jovanovića, naprednjaci su neprekidno dobacivali, a naročito ih je iznerviralo kad je napravio paralelu sa NATO bombardovanjem i sa aktuelnim događajima u Srbiji.

“Svi znamo šta se desilo na Kosovu – upao NATO, bombardovao nas, porušio kuće, proterao naš narod i proglasio Kosovo za stranu teritoriju. Ono što je činjenica je da, u ovom trenutku, dok mi razgovaramo ovdje o Kosovu, nama se Kosovo dešava svuda po Srbiji. Koja je razlika između Kosova iz 1999. godine i Gornjih Nedeljica 2022? Ono što vidimo u Gornjim Nedeljicama je kao da je NATO bombardovao to selo – vidimo srušene kuće, vidimo narod koji mora da se raseli zbog potreba projekta ‘Jadar’. Nama se ono što se dešava na Kosovu dešava i na Starici”, naglasio je on.

Jovanović je rekao da je jedino rješenje za Kosovo da obični ljudi krenu da realizuju projekte.

“A ne kriminalci koji vladaju Kosovom, nego običan narod. Iza svega ovog čemu prisustvujemo stoji pljačka. Mi to vrlo dobro znamo. Vi 30 godina rješavate naša životna pitanja i Kosovo. Narodu je više muka da to sluša. Dajte, recite šta je rješenje – da li je to podjela Kosova koju ste zastupali, da li je to se spremamo za rat ili ćemo da radimo nešto drugo. Dajte, recite šta je rješenje”, naglasio je Jovanović.

Izvor: Nova.rs