NEUBJEDLJIVI USAME: Zašto je “počistio” neke ljude sa liste? (VIDEO)

0
1148
blank
Screenshot

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić je na svom vlogu prokomentarisao medijske navode o “čistki” u stranci. On je naveo da se radi o informacijama koje su zlonamjerne ili naivno plasirane. Kazao je da iz stranke nije niko isključen, već su pojedini funkcioneri promijenili polje djelovanja.

“Mi u stranicu imamo toliko kvalitetnih i sposobnih funkcionera da formirati listu nije nimalo jednostavno jer svako od njih može da bude u prvih tri, u prvih pet i svako od tih funkcionera bi se dobro snalazio u Skupštini Srbije. Ono što rijetko ko zna jeste da pored liste za Parlament imamo i listu za funkcije. Mnogi funkcioneri koji su na listi za Parlament nisu na listi za funkcije. Mi imamo kandidate za državne sekretare, pomoćnike ministara, savjetnike i druge državne funkcionere. Među ovim kandidatima su Samir Tandir, Edin Zećirović i Amela Lukač-Zoranić.

Što se tiče nekih funkcionera koji su nakon smrti rhm. Muftije Zukorlića odlučili da se povuku iz politike u neka druga polja djelovanja oni imaju moju ličnu podršku kao i podršku stranke. A to su Elma hanuma Zukorlić i prof.dr. Admir Muratović koji su se povukli u oblasti obrazovanja i Islamske zajednice. Naš pokret je toliko širok da ne moraju svi u svakom trenutku biti u politici, ima mnogo mjesta u našem pokretu za djelovanje. U tom duhu svi ti ljudi su i dalje tu, nismo nikog odstranili, niti eliminisali, samo su promijenili ulogu u ovoj utakmici koja je dugoročna”, kazao je, između ostalog, Zukorlić.

Više informacija o izborima potražite na stranici Izbori 2022.