Predstavljeni kandidati Foruma mladih SDP na listi za BNV

0
430
blank
Foto: SDP

Predstojeći izbori za Bošnjačko nacionano vijeće od izuzetne su važnosti i jednako su značajni i za mlade, rečeno je na konferenciji za novinare Foruma mladih Sandžačke demokratske partije, na kojoj su i predstvaljeni kandidati na listi ”SDP – Husein Memić” iz redova mladih.

Predsjednik Foruma mladih SDP-a Tarik Rupić kaže da su izbori za Bošnjačko nacionalno vijeće od velikog značaja, te pozvao sve Bošnjake da iskoriste svoje pravo i upišu se u poseban birački spisak, prenosi RTV Novi Pazar.

“Upis u poseban birački spisak i provjera statusa u ovom procesu su neophodni, naročito za mlade koji izlaskom na predstojeće izbore učestvuju u kreiranju sadašnjosti i planiranju budućnosti”, kazao je predsjednik Foruma mladih SDP Tarik Rupić i dodao da će u tom cilju od srijede u centru Novog Pazara SDP postaviti svoj štand.

Kandidat na listi “Sandžačka demokratske partija – Husein Memić” Abdulah Čaušević podsjetio je na oblasti u ingerenciji Bošnjačkog nacionalnog vijeća, a koje su od velikog značaja za sve Bošnjake, posebno za mlade.

“Kako bi što veći broj građana imao mogućnosti da provjeri da li je upisan u poseban birački spisak, osim u prostorijama SDP-a čija su vrata svakodnevno otvorena za sve građane, na šetalištu će biti postavljen i štand ove partije, gdje će građani moći da provjere da li su upisani u poseban birački spisak”, rekla je, između ostalog, Dina Hamidović, kandidatkinja na listi “Sandžačka demokratska partija-Husein Memić”.

Lista Sandžačke demokratske partije prva je lista proglašena od strane Republičke izborne komisije za učešće na predstojećim izborima za BNV i biće pod rednim brojem 1.

Izbori za nacionalna vijeća nacionalnih manjina zakazani su za 13. novembar.

Izvor: RTV Novi Pazar