“Beton mahala” nakon sedam godina izgnanstva ponovo u Novom Pazaru

0
562
blank
Foto: Facebook/Beton mahala

Pozorišna predstava “Beton mahala” dramske trupe “Joj, evo ih ovi”, koja je poslije premijere prosto nestala iz Novog Pazara, sedam godina kasnije će ponovo biti izvedena pred publikom na čijem je miljeu i nastala.

Reditelj Rifat Rifatović rekao je za Sto plus radio da će predstave biti izvedene 5. i 6. februara u Kulturnom centru u ovom gradu

“Ideju o ponovnom igranju predstave u našem gradu pokrenuli su glumci, i mislim da je ovo veoma korisna stvar, kako za kulturna dešavanja u gradu tako i za samu predstavu, da se poslije toliko vremena vrati na mjesto gdje je nastala.

On je ocijenio da Mahala u Novom Pazaru nije nikada više odigrana “zbog pogrešne političke odluke“.

“Godinama smo pokušavali da osmislimo pravo vreme kada će se ona vratiti novopazarskoj publici jer je ova predstava svojevremeno betonirala cio Balkan”, naveo je Rifatović.

Glumica Lejla Bučan Pluncević rekla je da će predstava biti izvedena u izvornom obliku, i da je cijela ekipa uzbuđena zbog činjenice da će je ponovo izvoditi pred svojom publikom.

“Predstava šalje emociju koju svi razumiju ali ipak smatram da ćemo se sa našom publikom i gradom u kojem je predstava nastala najbolje razumeti. Svi smo uzbuđeni i srećni i već vlada veliko interesovanje, pa očekujemo pravi spektakl”, kaže Lejla.

Beton mahala, u režiji Rifata Rifatovića i Branislava Trifunovića, premijerno je izvedena u Novom Pazaru januara 2015. godine, nakon čega je u ovom gradu bila zabranjena. Međutim, odigrana je u više od 40 gradova Srbije i regiona. Predstava je osvojila brojne nagrade i priznanja.

Izvor: Radiostoplus.com/Video: Portal A1