Dijana je šišala Muamera Gadafija: Kada ga je prvi put vidjela, tresla se od treme

0
1007
blank

Frizerka Dijana Stevanović iz Bijeljine ima zanimljivu životnu priču.

Početkom 90-tih godina sa porodicom se preselila u Libiju, gdje je njena majka radila kao medicinski radnik.

Tamo je završila školoavnje, a potom je imala sreće i postala je i zvanični frizer porodice Gadafi. Ubrzo je dobila brojna ovlaštenja i uživala u mnogim privilegijama.

“Moja frizerska karijera počela je u Libiji, nakon završenog školovanja, a u saradnji sa jednom gospođom koja je bila iz naše zemlje, otvorila sam frizerski salon i na samom početku naša klijentela je bila VIP. To je kroz samo par mjeseci postala svojevrsna ulaznica u rezidenciju Gadafijevih”, kaže Dijana Stevanović za ATV.

Na početku je prvo brinula samo o frizuri Gadafijeve supruge, da bi nakon izvjesnog vremena njena redovna mušterija postao i prvi čovjek Libije.

“Poslije tri mjeseca, Gadafijeva žena me je pitala da li šišam muškarce, ja sam potvrdila, iako tog trenutka nisam mogla da znam za koga pita iz rezidencije. Kada se na vratima pojavila crnkinja u uniformi i za njom je ušao Gadafi, bukvalno sam blokirala. Taj čovjek zrači nevjerovatnom harizmom, imala sam tremu, ruke su mi se tresle od straha”, prisjeća se ova frizerka iz Bijeljine i dodaje:

“Rekao mi je: “Ošišaćeš me kako ti ja kažem”. Nakon toga sam mu se obratila na tečnom arapskom, što je njega iznenadilo. Pitala sam ga da li mogu da sjednem da se smirim, i dalje sam se tresla od treme. Njemu je sve to bilo neobično i priznao je da ga do tog trenutka niko nije pitao da sjedne u njegovoj blizini. Na to sam mu odgovorila da je bolje da sjednem i smirim se, nego da mu drhtavim rukama odsiječem uho i završim u zatvoru, na šta se on glasno nasmijao, i tu počinje naša saradnja”, rekla je Dijana.

U obezbijeđenju Muamera Gadafija radile su isključivo žene. Dijana kaže da je njima ipak najviše vjerovao, što se na kraju ispostavilo ispravnim, jer su ga one posljednje napustile.

Podsjetimo, Muamer el Gadafi ubijen je 20. oktobra 2011. godine.

Izvor: ATV