Šeik provozao najvćeg Hummera na svijetu: Automobil ima nekoliko spavaćih soba i WC (VIDEO)

0
875
blank

Šeik Hamad bin Hamdan član je vladajuće porodice Abu Dhabija, jednog od Ujedinjenih Arapskih Emirata. Međutim, to nije jedina stvar koja ga čini poznatim u svijetu. On je vlasnik najčudnije kolekcije auta na svijetu, koja uključuje preko 200 vozila, a vozi i najveći Hummer H1 na svijetu.

Društvenim mrežama kruži snimka giganstog vozila čiju veličinu najbolje oslikava “obični” Hummer parkiran do njega. Hamad se provozao svojim ljubimcem koji je dugačak ni manje ni više nego 14 metara, širok šest metara i isto toliko visok, izazvavši čuđenje prolaznika, piše N1.

blank

Inače, ovaj kolekcionar četverotočkaša je poznat i kao “Rainbow šeik” u prijevodu “šeik duginih boja”, a nadimak je navodno dobio po kolekciji od sedam Mercedesa SEL obojenih u različite dugine boje, piše britanski jedan britanski portal.

Izgrađen na okviru amfibijskog teretnog vozila američke vojske LARC-LX sa čeličnim trupom, pokreću ga četiri dizel motora, po jedan za svaki točak.

Šeikovo bogatstvo navodno je slično onom saudijskog kralja s neto bogatstvom procijenjenim na 20 milijardi dolara. Hamadov novac navodno dolazi od kontrole njegove porodice nad nalazištima nafte u Abu Dhabiju.

Njegova zavidna kolekcija motora također uključuje nekoliko vintaž Mini Kupera i replike Benz Patent Motorwagena iz 1885. godine.