ŠUTI ŠUTO, NEK NAS VODI MUTO: Povodom saopćenja SDP-a

0
529
blank
Foto: Facebook

Šutjela je SDP tri godine. Puštala da BNV vodi grupa diletanata s liste “Samoopredjeljenje”, uz pomoć nekolicine kadrova s SDP-ove liste “Vakat je”.

Šutjela i gledala kako se urušava sve ono za šta je nadlježno BNV, i informisanje na bosanskom jeziku, obrazovanje, kultura, jezik, kulturna baština i bošnjačko kulturno naslijeđe…

Sve se raspadalo na oči tog SDP-a, dok su BNV-om gospodarili Azizi, Daci i grupa kojoj su oni odgovarali. Istini za volju, bunio se često Vaktov kadar Esad Rahić. Pa čak jednom i demonstrativno napustio skup, kada je na njega pozvan bošnjakomrzac Azizi. Bunio se Rahić, ali ne i Kačapor, Eminbegović, Dacić…

Uživali su u sitnim benefitima, dok su kola sve više ubrzavala niz provaliju.

Ipak, jučer nas rukovodstvo Sandžačke demokratske parije (SDP) obavjesti o onome što portal Sandzacke.rs godinama piše. Riječ je naravno o činjnici da je Bošnjačko nacionalno vijeće u proteklih nekoliko godina duboko politizovano i stavljeno u službu samo jedna stranke – SDA Sandžaka, još gore – jedne grupe u SDA Sandžaka kolokvijalno nazvane proalbanskom strujom.

Po svemu sudeći, bila je to maglovito skrivena istina pred očima čelnika stranke koja stoji iza vijećničke liste koja je obezbjeđivala većinu u Vijeću.

Zarad sopstvene političke koristi šutjeli su pune tri godine. Sada se javljaju jer su izbori za BNV naredne godine, a mogli bi biti spojeni sa najavljenim parlametranim i predsjedničkim izborima u aprilu ukoliko aktuelni savez u Vijeću izgubi većinu.

Sandžačka demokratska partija (SDP) je posredstvom sebi bliskih medija najavila da će svojom listom kandidata učestvovati na narednim izborima za Bošnjačko nacionalno vijeće.

Kao razlog za ovaku odluku u SDP-u su naveli da u ovoj stranci nisu zadovoljni sa radom Vijeća, da je ono uprkos izjavama postalo servis jedne političke stranke i da ne obavlja poslove iz svoje nadležnosti.

Dakle, SDP nije zadovoljna ni Kačaporom, Rahićem, Dacićem i Eminbegovićem. Jer i oni su to BNV. Njegovi najviši funkcioneri. Oni koje je ista ta SDP delegirala u BNV da nas spase i zaustave politizaciju ovog organa.

I šta sad slijedi?!

Ovi da se puste niz Rašku, a mjesto njih dovedu drugi koji će ponovo sa “Samoopredjeljenjem” nastaviti samouništavanje bošnjačko.

Možda su Bošnjaci toliko naivni da progutaju tu priču, a možda će tražiti i nešto više od floskula i parola koje staju u 5 rečenica u saopćenju SDP-a.

Izvor: Sandzacke.rs