IZETBEGOVIĆ UPOZORAVA: Protiv BiH i Bošnjaka se vodi specijalni rat

0
566
blank
Foto: Facebook

U Šerićima kraj Zenice održan je skup Stranke demokratske akcije, na kojem se obratio predsjednik SDA i kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović.

Izetbegović je u uvodu svog obraćanja istaknuo da mu je čast biti uz mještane Šerića, mjesta u kojem se brižljivo čuvaju sve pozitivne vrijednosti bošnjačkog naroda.

“Kada bi sve bilo kao ZDK, kada je u pitanju sve ono što je bitno i što čuva ovu zemlju, bilo bi dobro. Na nivou FBiH je već teže, ali nosimo se”, kazao je Izetbegović, naglasivši ulogu federalnog premijera Fadila Novalića u svim pozitivnim procesima u proteklom mandatu koji su omogućili ekonomski napredak i unapređenje statusa penzionera, boraca, ratnih vojnih invalida, rudara i radnika.

Govoreći o odnosima u državi BiH, Izetbegović je ukazao na postojanje retrogradnih politika kojima je cilj slabljenje države, njenih institucija i rušenje suvereniteta i teritorijalnog integriteta BiH.

“Oni kojima se ne sviđa BiH, neka idu, a zemlje će ponijeti onoliko koliko im ostane na cipelama”, poručio je Izetbegović.

Protiv BiH i bošnjačkog naroda se, dodao je, “vodi specijalni rat koji se ogleda u pokušajima dijeljenja Bošnjaka”.

“Mi moramo držati uspravno kičmu Bošnjacima. Bošnjački lideri moraju držati kičmu uspravnom. Ja ne mislim da sam ja lider. Ja sam političar. Lideri su ljudi poput Muderrisa, a moj posao je da držim skupa ljude kao što su on”, kazao je Izetbegović.

Kada su u pitanju planovi za naredni mandat, Izetbegović je kazao da će, ukoliko BiH bude stabilna, plaće i penzije na kraju mandata bivi za 50 posto veće nego što su danas.

“BiH je lijepa i bogata zemlja. Ovdje se rađaju talentovani i sposobni ljudi. Ova zemlja je uvijek davala. Susjedi se nisu fer odnosili prema ovoj zemlji, rušili su je. Nepravdu su joj pravili. Bošnjaci su dobar narod. Nikada nikoga nisu napali, a užasne su stvari pretrpjeli. Nikada se nisu svetili”, kazao je Izetbegović.