Marigona Beadini / Policajka koja je uhapsila Marka Đurića u Mitrovici (VIDEO)

0
1637
blank

Pripadnici kosovskih specijalnih policijskih snaga uhapsili su Vučićevog savjetnika za spoljnu politiku i šefa Ureda za Kosovo Marka Đurića u Kosovskoj Mitrovici.

Otada su odnosi Srbije i Kosovo dodatno zakomplikovali, a kosovska tempirana bomba opet je počela odbrojavati trenutak kada će doći do prave eksplozije sukoba. U međuvremenu su se pojavili detalji upada kosovskih specijalaca u Mitrovački dvor, a prema pisanju beogradske štampe među specijalacima koji su uz prijetnju oružjem sve prisutne na sastanku gurnuli na zemlju bila je i Marigona Beadini.

blank
Foto: behance.ne

Kako piše Blic, Beadini je bliska prijateljica Ramusha Haradinaja, premijera Kosova i bivšeg vođe OVK, Oslobodilačke vojske Kosova i nekadašnja bokserska prvakinja.

Beadini je jedina članica specijalnih snaga kosovske policije o kojoj se ne zna puno službenih podataka, a o njima puno ne govore ni kosovski mediji ni policija.

blank
Foto: behance.ne

Mediji na Kosovu o njima uglavnom ne pišu, a kad pišu onda je uglavnom riječ o tome da imaju male plaće i da u bivšoj bazi KFOR-a “Belvedere” u Južnoj Mitrovici borave i vježbaju “u katastrofalnim uslovima”. Ovu bazu im je KFOR ustupio 2011. godine.

Specijalna policijska jedinica kosovske policije je do sada nekoliko puta intervenisala na sjeveru Kosova – 2011. godine kada su Srbi postavili barikade na sjeveru Kosova, nakon čega su bili na teritoriji Zubinog Potoka, gdje su hapsili Srbe zbog ubistva Envera Zamberija, kosovskog specijalca, piše Express.

blank
Foto: Zeri

Što se tiče Marigone Beadini, ona je predstavljala Kosovo na međunarodnim takmičenjima u boksu i karateu, nakon čega se odlučila pridružiti jedinicima ROSU, navodi se u tekstu na “bota.sot”.

Na Facebook profilu Beadinijeve nalaze se njezine fotografije sa Haradinajem, ali profil joj nije javan, a srpski mediji pišu da ga je zaključala nakon što je objavljeno da je učestvovala u hapšenju Marka Đurića.