Rada Trajković: Vučićeva politika i Radoičić više neće imati uticaja

0
228
blank
Foto: N1

Rada Trajković, savjetnica novimenovanog kosovskog ministra za zajednice i povratak Nenada Rašića, izjavila je za KoSSev da Vučićeva politika, ali i Milan Radoičić, neće imati uticaja na njen i Rašićev rad, te da će joj jedan od prioriteta biti “razbijanje monopola Srpske liste nad mentalnim promovisanjem Srba“.

U izjavi za KoSSev nakon imenovanja Trajković, kada je riječ o njenim budućim aktivnostima u savjetovanju novog ministra, kaže da su njena interesovanja usmjerena na tri oblasti: ravnomernost podrške i pažnje Srbima koji žive južno i sjeverno od Ibra, kao i onih koji su proterani, a žele da se vrate, zatim transparentnost u dijalogu, a treći prioritet je “razbijanje monopola Srpske liste nad menatalnim promovisanjem Srba“.

Govoreći konkretno o radu bivšeg ministra, tj. Rašićevog prethodnika, Trajković kaže da je, što se nje lično tiče, rad Gorana Rakića bio “rad Milana Radoičića“.

“Radoičić neće imati više nikakvog uticaja na ono što se radi. To je najvažnije, da isključimo kriminogene elemente iz svog rada“, ocijenila je Trajković.

Trajković ujedno konstatuje da od sada više neće biti ni uticaja politike srpskog predsjednika.

“Ipak, preko gospodina Rašića i onoga što budu moji mehanizmi uticaja na njega, Vučićeva politika na nas neće imati uticaja. Oduzet mu je dio uticaja, to je za mene velika stvar“, tvrdi Trajković.

Ovu situaciju vidi i kao početak ili pokušaj da se u ostatku Srbije “ohrabre ljudi na promjenu vlasti u Beogradu“.

Ujedno je tumači i kao poruku opoziciji u Beogradu da međunarodna zajednica “neće pomoći u promeni Vučiča sa istom politikom Vučića ili sa ljudima i opozicijom koja je bliska njemu“.

“Očekujem podršku dela opozicije i svakako jačanje opozicije u Beogradu“, navela je Trajković, ali još jednom podcrtala da ponekad “imamo osjećaj da je Vučić u širokoj koaliciji sa dijelom opozicije“.

Izvor: KoSSev