OPOZICIONARI NEKOMPLETNI: Od ukupno 20 opozicionih odbornika, na Skupštinu stiglo samo njih 14

0
263
blank
Foto: SANA

Sjednica Skupštine Novog Pazara, koja je bila zakazana za danas na zahtjev opozicionih partija SDA Sandžaka i Stranke pravde i pomirenja (SPP), kako bi se raspravljalo o nedavnim poplavama, nije održana zbog nedostatka kvoruma za rad.

Kako su izvjestili mediji, u skupštinskoj sali bilo je prisutno samo 14 opozicionih odbornika (od ukupno 20), pa je nakon pola sata pauze, sjednica otkazana jer nisu ispunjeni uslovi za rad i odlučivanje.

U sali je danas bilo prisutno 8 odbornika SDA Sandžaka, 5 odbornika Stranke pravde i pomirenja i samostalni odbornik Edin Zećirović, inače bivši odbornik SPP-a.

Iako je bilo jasno da se odbornici vladajuće većine, kako su to ranije i najavili, neće pojaviti na današnjoj sjednici, te da neće biti kvoruma za rad, odbornci opozicije su u skupštinskoj sali izveli svoj novi performans za medije.

Cilj naprasno ujedinjene opozicije je jasan – optužiti vladajuću većinu da bježi od navodne odgovornosti, iako je najavljno da će redovna sjednica Skupštine biti zakazana tokom mjeseca februara, na kojoj bi se našla i ova predložena tačka dnevnog reda.

Zasjedanju nisu prisustvovali članovi odborničke grupe “Za evropski Novi Pazar – Rasim Ljajić” i “Aleksandar Vučić, Ivica Dačić – Za našu decu”.

Zahtjev za održavanje vanredne sjednice lokalnog parlamenta na kojoj bi gradonačelnik Nihat Biševac predočio izvještaj o preduzetim mjerama pre i tokom poplava podnijeli su odbornici SDA Sandžaka i SPP, nakon čega je ona i zakazana, u skladu sa Poslovnikom i Zakonom o lokalnoj samoupravi.

Prethodno je, u odgovoru na ovaj zahtjev opozicije, predsjednicima odborničkih grupa SDA Sandžaka i SPP, iz kabineta predsjednice Skupštine Novog Pazara stigao prijedlog da se ova tačka dnevnog reda nađe na prvoj narednoj sjednici Skupštine, koja je planirana za mjesec februar, jer su razlozi za njeno zakazivanje po hitnom postupku prestali.

Međutim, odborničke grupe SDA Sandžaka i Stranke pravde i pomirenja odbile su ovu sugestiju, tvrdoglavo insistirajući na sazivanju sjednice po hitnom postupku.

Skupštinu Novog Pazara čini 47 odbornika, a za kvorum za rad je potrebno prisustvo minimum 24 odbornika.

Izvor: Sandzacke.rs