POTVRĐENO PISANJE SANDŽAČKIH: Raspad sistema u SDA, Donja Pešter odbija stranačku poslušnost

0
495
blank

Pisanje portala Sandzacke.rs o smjeni pojedinih kadrova SDA Sandžaka sa funkcija u Opštinskoj upravi Tutina večeras je potrđeno saopćenjem predstavnika, članova i simpatizera SDA sa Donje Pešteri u kojem se osuđuje uklanjanje sa važnih funkcija u lokalnoj samoupravi predstavika ovog dijela tutnske opštine i izražava protivljenje koaliciji i formiranju skupštinske većine sa Sandžačkom demokratskom partijom (SDP) Rasima Ljajića i Grupom građana Bajra Gegića “Tutin na prvom mjestu”.

Još jednom se pokazalo tačnim pisanje našeg portala, te za vijest o kadrovskim promjenama u Opštini Tutin objavljenu na našem portalu nije trebalo čekati puno vremena da se pokaže istinitom. Sasvim je očito da iza saopćenja SDA Gornje Pešteri stoji Adnan Šehović, smijenjeni načelnik Opštinske uprave Tutina.

Saopćenje predstavnika, članova i simpatizera SDA sa Donje Pešteri prenosimo u cjelini:

“Legitimni predstavnici, članovi, simpatizeri SDA sa Donje Pešteri ne odobravaju pregovore koji su u završnoj fazi oko formiranja skupštinske većine sa SDP-om i GG Bajra Gegića, a radi očuvanja vlasti po svaku cijenu i nenadoknadivu štetu za SDA Sandžaka, posebno ogranak u Tutinu.

Pozivamo sve časne i poštene članove SDA, da stanu na braniku očuvanju i dostojanstva biračkog tijela, ideologije i programa SDA Sandžaka za koju smo se borili i borimo do dan-danas, te neprihvate koaliciju sa ljudima koji su izdali našu stranku kada je najpotrebnije bilo.

Ne prihvatamo ucjene bilo koje vrste, već tražimo da časno i dostojanstveno izađemo na izbore, a ne vlast sa izdajnicima.

Svi legitimni predstavnici: funkcioneri lokalne samouprave, odbornici, članovi glavnog i nadzornog odbora, predsjednici i njihovi mjesni odbori sa Donje Pešteri, područja gdje je najjače uporište SDA, ostaće dosljedni i neće zarad pozicija gaziti svoje dostojanstvo, vrijednosti i borbu za pravdu, poštenje i društveni interes.

Donja Pešter i dalje jedinstvena, složna i u službi svoga naroda, vrijednosti koje će uvijek baštiniti. Ukoliko dođe do formiranja skupštinske većine sa izdajnicima, a zbog koje su neki riješili da žrtvuju predstavnike Donje Pešteri, prihvatajući ucjene od istih, svi mjesni odbori i članovi organa stranke sa Donje Pešteri će o daljim koracima obavijestiti SDA Sandžaka”, navodi se u saopćenju predstavnika, članova i simpatizera SDA Sandžaka sa Donje Pešteri.

Izvor: Sandzacke.rs