Ministarstvo odbrane: Vojska Srbije nije ulazila na teritoriju Kosova

0
276
blank
Foto: Ministarstvo odbrane

Ministarstvo odbrane Srbije saopćilo je da Vojska Srbije za sada nije prelazila administrativnu liniju i nije ni na koji način ulazila na teritoriju Kosova.

“Povodom velikog broja dezinformacija koje u etar namjerno plasira prištinska administracija i koje se šire putem lažnih naloga na društvenim mrežama i pojedinih internet sajtova, a u kojima se navodi kako je tobože došlo do nekakvih sukoba Vojske Srbije i takozvane kosovske policije, Ministarstvo odbrane saopštava da Vojska Srbije za sada nije prelazila administrativnu liniju i nije ni na koji način ulazila na teritoriju Kosova i Metohije“, navodi se u saopćenju Ministarstva odbrane.

Podsjećamo, poslije najave Prištine da u ponedeljak počinje primena odluke o preregistraciji vozila i ličnim kartama, građani sa severa Kosova su nam javili da se na više lokacija na sjeveru Kosova postavljaju barikade. Zamenik komandira Kosovske policije za region Sjever Besim Hoti potvrdio je za Kossev da je došlo do blokade puta u Zubinom Potoku kod Varaga i u Rudaru. Kosovska policija saopćila je potom da je zatvorila prijelaze Jarinje i Brnjak.

U sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice ranije danas oglasile su se sirene za uzbunu. Sirene su se čule i u Zubinom Potoku, kao i u Leposaviću. KFOR je nakon toga saopćio da “prati situaciju“.

Izvor: N1