OPASNE VULINOVE PORUKE: Velika Srbija nikada nije postojala, da jeste u BiH bi bilo…

0
344
blank

Bivši ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin nedavno je gostovao u jednoj emisiji TV Pink. Njegovo gostovanje je na svoj satirično-ironičan način prokomentarisao Zoran Kesić u posljednjoj epizode svoje emisije “24 sata sa Zoranom Kesićem”, piše Oslobođenje.

Međutim, Vulin je već dugo jedan od najbližih saradnika srabijanskog predsjednika Aleksandra Vučića, te da predstavlja zapravo megafon njegove politike i govori sve ono što Vučić ne smije. Osim toga, Vulin je upravo zasjeo u fotelju prvog čovjeka Bezbjedonosno informativne agencije (BIA) Srbije, što ćemu dati značajne mogućnosti da realizuje ciljeve o kojima sanja.

Zbog toga njegova izjava o srpskom svetu i velikoj Srbiji ne djeluje nimalo smiješno, nego zlokobno zabrinjavajuće.

Na pitanje voditeljice da li ideja o srpskom svetu predstavlja realizaciju ideje o stvaranju velike Srbije, Vulin je nedvosmisleno odgovorio.

“Ja bi bio vrlo srećan da je velika Srbija postojala. Velika Srbija nikada nažalost nije postojala. Mi smo propustili tu jedinstvenu priliku nakon završetka Prvog svetskog rata da nacrtamo veliku Srbiju i kažemo ovo je srpsko, tamo gde žive Srbi. Da smo to tada uradili danas bi u Kninu bilo Srba, bilo bi ih i u Karinu i u Benkovcu, a bilo bi ih, Boga mi, i u Bosni i Hercegovini daleko više nego što ih ima u Republici Srpskoj, ali mi to nismo uradili i sad još treba da se izvinjavamo što to nismo uradili, izjavio je Vulin.