Vučić: Nisu samo Albanci krivi što nema zajednice srpskih opština

0
1051
blank

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je kako “to što nije ispunjeno šest tačaka Briselskog sporazuma, koje se tiču zajednice srpskih opština, ne može biti samo krivica Albanaca”.

On je nakon razgovora s kosovskim kolegom Hashimom Thacijem i šeficom evropske diplomacije Federicom Mogherini u Bruxellesu rekao kako su “za pet godina i najteži ratovi završavani, ali ne i zajednica srpskih opština”.

Prema njegovim riječima, Evropska je Unija “jasno rekla” Prištini da mora ispuniti Sporazum o zajednici srpskih opština.

Haradinaj nije stigao pročitati sporazum

“Albanci nemaju nameru da ispune svoje obaveze. Za pet godina nisu mogli da pročitaju stranicu i po teksta. To je uvreda za zdrav razum, za nas, za Srbiju”, rekao je Vučić.

Ta izjava bila je komentar na izjavu kosovskog premijera Ramusha Haradinaja, koji je prethodno rekao kako nije stigao pročitati sporazum o zajednici srpskih opština.

“Gotovo 1.800 dana šest glavnih tačaka Briselskog sporazuma nisu ni dirnute, a to ne može da bude samo krivica Albanaca. To je potpisala i Evropska unija”, rekao je Vučić.