Zorana Mihajlović najavila izlazak na izbore

0
314
blank
Screenshot: N1

Bivša ministarka i potrepredsjednica Srpske napredne stranke (SNS) Zorana Mihajlović rekla je u emisiji Iza vesti na N1 da će organizacija koju osniva izaći na vanredne parlamentarne izbore, ukoliko oni budu održani na proljeće.

Govoreći o političkoj organizaciji, čije formiranje je ranije najavila, Mihajlović je rekla da još nije odlučeno da li će u pitanju biti politička partija ili pokret, ali da će biti promovisana najkasnije do kraja godine.

Upitana o mogućem učešću na izborima, ona je kazala da ukoliko vanredni parlamentarni izbori budu održani na proljeće, učestvovaće na njima.

“Ako budu na jesen to je previše rano. Nigde ne treba leteti. Morate se dobro organizovati, to traži vreme. To ne možete da uradite za par meseci“, objasnila je Mihajlović.

Mihajlović, koja je nedavno tražila da poslije 13 godina bude izbrisana iz članstva SNS, rekla je da osniva organizaciju koja će biti na lijevom centru, a koja će moći da utiče na kreiranje politike u Srbiji.

Ona je istakla dve najvažnije stvari koje će joj biti u fokusu – put Srbije u Evropsku uniju i bavljenje stvarima koje interesuju građane.

“Moje mišljenje je da Srbija mora da ide ka Evropi. Srbiji je mesto u Evropi i na zapadu i to je prva stvar koja je jako važna. Druga stvar koja je jako važna je fokus na ono što građane zanima. Imate stvari koje su građanima važne, a političare ne zanimaju“, kazala je Mihajlović i precizirala da su to obrazovanje, socijalna politika, zelena tranzicija, nove tehnologije.

Upitana o mogućoj saradnji sa Srpskom naprednom strankom i Aleksandrom Vučićem kroz Narodni pokret za državu, gošća emisije Iza vesti je kazala da je prvo pitanje da li je taj pokret za ulazak Srbije u Evropsku uniju.

Dodala je da poruka da budući Narodni pokret nije ni ljevica ni desnica, za nju znači da u njemu nema mesta za Evropsku uniju.

“U tom smislu ne postoji mogućnost saradnje“, naglasila je Mihajlović.

Kada je u pitanju eventualna komunikacija sa opozicijom, kazala je da ne očekuje podršku ni pozicije ni opozicije.