Redžepović: Lokalna vlast u Tutinu preko sportskih klubova pere novac

0
93
Foto: SANA

Kandidat za predsjednika opštine Tutin Zaim Redžepović govorio je o problematici vezanoj za slabu razvijenost sporta u toj opštini, koja ima dosta talentovanih sportista u brojnim disciplinama i sportovima.

Tom prilikom ukazao i na planove za rješenja tog problema.

“Oni su (lokalna vlast) Tutin sveli na par klubova kroz koje isključivo peru pare. Odvajaju ogromna sredstva, rezultati nula. Imate sa druge strane klubove fudbalske koji funkcionišu samostalno, sa trista puta manje para, a svake godine ulaze u viši rang. I to moramo raskrstiti. Naš plan i naš program za sport je, čini mi se, od kompletne naše ponude najbolji i mi imamo jasnu strategiju šta treba da se desi sa sportom.

Između ostalog, ako su nam satrli ekonomiju, ostalo nam je da se barem, ono što je ostalo omladine, pravilno razvija. Treba da znate da u većini osnovnih škola ne postoje fiskulturne sale i da je neko ko je to izmislio nije to slučajno radio. Ne može ispravno da se neko odgoji i da se vaspita kako treba ukoliko to nema”, istakao je Redžepović.

Problemi sportista u Tutinu su veliki i primjetni. Nekada se ova opština mogla dičiti uspješnim atletskim klubom, džudistima kao osvajačima prvenstava i fudbalerima visokih klasa, koji su sada na privremenom ili stalnom radu i boravku u inostranstvu.

Izvor: SANA