Poništena lista Zavetnika, lista SPP na parlamentarnim izborima sada pod brojem 8

0
767
blank
Foto: SANA

Ustavni sud Republike Srbije poništio je izbornu listu “Hrabro – Milica Đurđević Stamenkovski – Srpska stranka Zavetnici”, tako da su sve liste koje su se nalazile nakon nje pomjerile za jedan broj. Tako je sada Stranka pravde i pomirenja (SPP) na parlamentarnim izborima pod rednim brojem 8.

Pojedini sandžački portali prenijeli su jučer vijest da je Prijepolje osvanulo oblijepljeno plakatima i bilbordima na kojima Stranka pravde i pomirenja (SPP) u tom gradu poziva sugrađane da glasaju za listu kandidata na lokalnom nivou pod rednim brojem 1 i listu kandidata ove partije za republičke izbore pod rednim brojem 9, pogrešno navodeći da je riječ o rednom broju liste Pokreta Metla 2020, a ne SPP-a.

Lokalni portali su se pozvali na trenutni pregled izbornih listi za parlamentarne izbore na sajtu Republičke izborne komisije, gdje je došlo do pomeranja redoslijeda nakon što je prije dva dana došlo do brisanja liste “Hrabro – Milica Đurđević Stamenkovski – Srpska stranka Zavetnici” pod rednim brojem 8.

Naime, Republička izborna komisija 19. maja poništila je rješenje o proglašenju izborne liste “Hrabro – Milica Đurđević Stamenkovski – Srpska stranka Zavetnici”.

Lista je poništena poslije odluke Upravnog suda na žalbu Slobodana Pilipovića, a Zavetnici imaju rok od 48 sati da otklone nedostatke u listi i ponovo dostave saglasnost nosioca liste, izjave kandidata za poslanike i 10.000 ovjerenih izjava birača. Sa tih izjava mora biti izuzeta riječ “Hrabro”, jer nije deo imena stranke, niti imena nosioca izborne liste.

Republička izborna komisija porglasila je 19. marta izbornu listu broj 9 pod nazivom “Akademik Muamer Zukorlić – Samo pravo – Stranka pravde i pomirenja (SPP) – Demokratska partija Makedonaca (DPM)”.

Izvor: Sandzacke.rs