Close Menu
Sandzacke.rs
  • Vijesti
    • Sandžak
    • Regija
    • Svijet
    • Crna hronika
    • Crna Gora
    • Srbija
    • Dijaspora
  • Sport
  • Kultura
  • Bošnjaci
  • Stav
  • Magazin
  • Lifestyle
  • Retrovizor
Facebook X (Twitter) Instagram
Sandzacke.rs
  • Vijesti
    • Sandžak
    • Regija
    • Svijet
    • Crna hronika
    • Crna Gora
    • Srbija
    • Dijaspora
  • Sport
  • Kultura
  • Bošnjaci
  • Stav
  • Magazin
  • Lifestyle
  • Retrovizor
Facebook X (Twitter) Instagram
Sandzacke.rs
Home»Lifestyle»Hrana i piće»Napravite zeljanicu od kukuruznog brašna čiji okus će vas oduševiti
Hrana i piće

Napravite zeljanicu od kukuruznog brašna čiji okus će vas oduševiti

Sandzacke.rsBy Sandzacke.rs04/06/2023Nema komentara1 Min Read
Podijeli Facebook Twitter Pinterest Telegram LinkedIn Tumblr Email Copy Link
blank
Foto: Coolinarka
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email Copy Link

Uz pomoć ovog jednostavnog recepta uspjet ćete pripremiti zeljanicu od kukuruznog brašna čiji okus će vas oduševiti.

Za pripremu tijesta vam je potrebno: 500 grama kukuruznog brašna, šolja kisele vode, šolja jogurta, šolja ulja, prašak za pecivo, 100 g polutvrdog masnog sira (kačkavalj, edamer ili gauda), tri jaja i kašičica soli.

Fil: 700 grama zelja, šolja jogurta, jaje, 100 g prezle i kašika vegete. Za pospipanje vam je potrebno 50 grama prženog susama i 50 grama izrendanog sira.

Priprema:

Operite zelje. Izidinstajte ga na malo ulja i začinite vegetom. Pomiješajte sa prezlama, jajetom i jogurtom. Izmiješati sve sastojke za tijesto i masu podijeliti na dva dijela.

Prvi dio tijesta sipati u pleh prečnika 30 centimetara i peći otprilike 10 minuta na 200 strepeni. Na polupečenu koru sipati fil od zelja i preko njega drugi dio tijesta. Vratiti u rernu i peći 30 minuta na istoj temperaturi.

Zatim pospite susamom i sirom te pecite još 10 minuta dok se sir ne otopi. Sačekajte da se ohladi. Prijatno!

recepti zeljanica
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email Copy Link
Previous ArticleBrnabić: Spremna sam da podnesem ostavku i Vučić za sada to odbija
Next Article BOŠNJAK, A PALESTINAC: Čovjek koji je život posvetio Kur’anu
blank
Sandzacke.rs

Vezani članci

Miris i ukus kojima je teško odoljeti: Napravite poticu – slovensku verziju štrudle

21/10/2025

Jeste li čuli za nabeez vodu? Piće koje je poslanik Muhammed posebno preporučivao tokom ramazana

09/03/2025

Za večerašnji iftar pripremite gulaš iz rerne: Okus će vas oduševiti

05/03/2025
Add A Comment
Leave A Reply Cancel Reply

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

NAJNOVIJI ČLANCI

Hidžab i šajkača s kokardom nisu isto – i nikada neće biti

DUNP: Ispis studenata Škrijelja i Koničanina u skladu sa Zakonom o visokom obrazovanju

Uhapšen šef inspekcije neposredno nakon što je uzeo mito

Četiri godine od preseljenja muftije Muamera Zukorlića: Sjećanje na vođu koji je ostavio neizbrisiv trag

Evropska unija priznala tursku kafu kao tradicionalni proizvod

Državljanka BiH nožem napala policajca u Beogradu i tražila da ide u “Ćacilend”, a on je ranio u nogu

Studenti prozvali sandžačku ulemu: Umjesto zagrljaja Save i Nadije, kritikujte represiju režima

Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
  • O nama
  • sandzacke.novine@gmail.com
  • privacy
  • Impressum
© 2011-2025 Sandzacke.rs. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.