Hamzagić: Civilizovana kampanja koju smo vodili jedino pristaje čestitim Bošnjacima

0
398
blank
Foto: SDP

SDP u Tutinu zabilježio je na jučerašnjim izborima za Bošnjačko nacionalno vijeće evidentan rast podrške, a kultivirana kampanja koju su vodili biće upamćena u političkoj hronici grada na Vidrenjaku.

Tim povodom članstvu i biračima Sandžačke demokratske partije, ali i cjelokupnoj tutinskoj javnosti, obratio se predsjednik opštinskog odbora Ljajićeve stranke Besim Hamazgić.

Njegovo obraćanje na društvenim mrežama prenosimo u cjelini:

“Poštovani građani Tutina, najiskrenije se zahvaljujem svima koji su nam dali podršku na ovim izborima. Zahvalni smo smo za svaki glas pojedinačno, jer znamo i znate, da vam nismo nudili mito da nas glasate.

Svjedoci ste bili jedne kulturne i civilizovane kampanje koju smo vodili i koja kao takva jedino pristaje čestitim Bošnjacima.

Nažalost, mnogim našim sugrađanima je kroz sistem tumbanja, neupisivanja i brisanja iz sistema posebnog biračkog spiska, bilo uskraćeno pravo da glasaju i tu je upravo najviše ostećena SDP u Tutinu.

Također, druge dvije opcije su razvile i ukorenile jednu užasnu i nakradnu naviku u izbornim procesima, koje razararaju našu zajednicu. U odsustvu ideja i programa pribjegli su kupovanju glasova, narušavajući dostojanstvo naših sugrađana, koji baš zahvaljući njima, žive na ivici siromaštva.

Jedni su upropastili ovaj grad, a ovi drugi siju mržnju, suprotno islamskim načelima na koje se uporno pozivaju. Sreća pa ima nas koji hoćemo da branimo ovaj grad i oslobodimo ropstva narod čije su dostojansvo ove dvije opcije procijenile na 50 eura.

To što je SDP i pored svega, ostvarila bolji reztat u odnosu na predhodne izbore, je isključivo zahvaljujući ličnom angažovanju našeg lidera Rasima Ljajića, koji je od danas, hvala Allahu, sa SDP-om legitimni predstavnik Bošnjaka u Sandžaku. Izabrali smo teži put, a to je put – ljudski do pobjede”, poručio je Hamzagić.

blank